Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wellicht staat het antwoord hieronder! 

1. Mag ik in wateren van H.S.V. De Rietvoorn met een derde hengel vissen? 
Het bestuur heeft besloten dat de wateren van H.S.V. De Rietvoorn te klein en te druk bevist zijn om aan de slag te gaan met een derde hengel. Daarom is het in geen van de wateren van H.S.V. de Rietvoorn toegestaan te vissen met een derde hengel. Ook al is de vergunninghouder in het bezit van een zogenaamde derde hengelvergunning. 

2. In welke wateren van H.S.V. De Rietvoorn mag ik nachtvissen? 
Omdat niet alle wateren van H.S.V. de Rietvoorn zich lenen voor het nachtvissen is dit slechts in een geselecteerd aantal wateren toegestaan. Dit betreft het Stadspark, de Surfvijver, de lange zijde(grenzend aan de industrielaan) van de Grote Pekken en het Valleikanaal buiten de bebouwde kom. Hiervoor is geen nachtvissticker vereist. * Let op! Tenten bij het nachtvissen zijn alleen toegestaan bij de hierboven beschreven wateren. Gebruik daarvoor expliciet een groene of groen gecamoufleerde tent. Dit om wildkamperen tegen te gaan. Voor het Valleikanaal is alleen een paraplu met zijflappen toegestaan! 

3. Waar kan ik een adreswijziging doorgeven? 
Als je bent verhuist en je wil een adreswijziging doorgeven dan doe je dit gemakkelijk via www.mijnsportvisserij.nl . Je logt daarvoor in of maakt eerst inloggegevens aan. Vervolgens klik je in de linker menu balk op “profiel”. Onder het kopje Adressen kies je vervolgens voor “wijzig adres”. Na het invullen van de juiste gegevens klik je vervolgens op “versturen”. Je hebt nu zelf je adres aangepast!

4. Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen? 
We kunnen het haast niet voorstellen maar je bent natuurlijk vrij om je lidmaatschap op te zeggen. Je doet dit gemakkelijk via www.mijnsportvisserij.nl. Je logt daar in of maakt eerst inloggegevens aan. Vervolgens klik je in de linker menubalk op “VISpassen”. Je ziet vervolgens een overzicht van je visdocumenten. Onder het kopje Acties klik je vervolgens op “Kies” en dan voor “Opzeggen”. Je bevestigd dit vervolgens op de pagina die opent door op de button “Opzeggen” te klikken.

5. 
Vispas kwijt! Waar kan ik een nieuwe aanvragen? 
Je bent je vispas kwijt? Dat kan gebeuren natuurlijk. Via www.mijnsportvisserij.nl vraag je gemakkelijk een duplicaat aan. Je logt daarvoor in of maakt eerst inloggegevens aan. Vervolgens klik je in de linker menubalk op “VISpassen”. Je ziet vervolgens een overzicht van je visdocumenten. Onder het kopje Acties klik je vervolgens op “Kies” en dan voor “Duplicaat aanvragen”. Je bevestigd je aanvraag door op de button “versturen” te klikken. Het bestellen van een duplicaat kost €3,50 per document. Je ontvangt je duplicaat samen met de factuur binnen 5 werkdagen.

6. Hebben jullie een meevistoestemming en wat kan ik daar precies mee?
Ja, ook als lid van H.S.V. De Rietvoorn Veenendaal kunt u een meevistoestemming aanvragen. De Meevistoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk ingebracht water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Als lid van H.S.V. De Rietvoorn Veenendaal kunt u dus familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te maken met het vissen. De beste ambassadeur voor de sportvisserij bent u!

7. 
Hoe kom ik aan een meevistoestemming?
De MeeVIStoestemming is alleen geldig als gevist wordt samen met de VISpashouder, onder dezelfde voorwaarden, behalve dat de door de introducé gevangen vis moet worden teruggezet. De MeeVIStoestemming is alleen overdag geldig (1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang) en voor maximaal 2 hengels.


Let op: bestel alleen als u zeker weet met wie en welke dag u samen gaat vissen. U kunt maximaal drie keer bestellen en alleen met 3 verschillende mensen. Iemand kan ook slechts 1 keer meevissen, daarna zal deze persoon zelf een VISpas moeten aanschaffen.