Beheerplan

HSV De Rietvoorn heeft een beheerplan opgesteld voor de vijvers in Veenendaal. Het beheerplan heeft een looptijd van 2017-2024. Het plan is afgestemd met de Gemeente Veenendaal en Waterschap Vallei & Veluwe. 

Met beheerplan proberen we voor onze leden zo mooi mogelijke vijvers te creeren waar je goed kunt vissen. Voor ieder wat wils: vijvers met vooral karper, vijvers met veel witvis en vijvers waar je goed snoek kunt vangen. 

Het beheerplan kun je hier downloaden.

De beheermaatregelen die we uitvoeren zijn:
-maaien van visstekken
-aanleg van vissenbossen
-aanleg van vissteigers
-uitzet van vis

Daarnaast komen we ook in actie bij calamiteiten, zo hebben we een eigen boot en een zuurstofmeter. We signaleren dreigende vissterfte, ruimen dode vis op en als het nodig verplaatsen we vis in nood.

We hebben goed nagedacht over dit beheerplan. Voor iedere vijver hebben we een specifiek beheer bedacht, wat past bij het water. Wil je ons daarbij helpen dan ben je van harte welkom als lid van het onderhoudsteam: meld je hier aan.

We roepen je op om niet op eigen houtje aan de slag te gaan. Daarmee verstoor je het beheer, en kan er vissterfte optreden of krijgen we klachten van omwonenden. Daarmee breng je het sportvissen in discrediet en je hobby in gevaar. Niet doen dus! 
Het is trouwens ook illegaal om vis uit te zetten of vegetatie te maaien. Er staan boetes op en je kunt worden geroyeerd als lid.